Když jsem se rozhodoval o tom, jestli si koupím takové množství (100 kg) česneku, představoval jsem si celý průběh růžově a ideálně a vlastně jsem neměl moc reálné myšlení. Můj výpočet a odhad zisku byl opravdu jednoduchý, vynásobil jsem počet kg průměrným výnosem (z 1 kg zhruba 6 kg) a vynásobil to cenou, za jakou bych to chtěl prodat. Nepočítal… Read more »
I přesto, že je králičí maso u nás poslední dobou stále méně v oblibě, recept na pečeného králíka na česneku vám umožní připravit si opravdu chutné jídlo, takže vám ani nebude vadit, že je maso z králíka. K přípravě pokrmu bude potřeba: 1 králík 100 g másla 100 g slaniny asi 6 stroužků česneku 1 celer 100 g petržele (kořen)… Read more »
Minulou středu se mi konečně podařilo dokončit sadbu česneku. Bylo to nakonec náročnější (jak fyzicky tak časově) než jsem čekal, proto to trvalo tak dlouho. První část sadby, asi třetinu, jsem stihl zasadit do víkendového deště, takže tato část měla hned dostatek vláhy. Zbylá část je zatím trochu „na suchu“, ale podle toho, co jsem dnes viděl na poli to… Read more »
Pečený česnek je jednoduchý a rychlý pokrm, ke kterému toho moc potřebovat opravdu nebudete. Podle toho, kolik chcete česneku upéct zvolte počet celých hlaviček, připravte si k tomu také olivový olej, sůl a alobal. Postup přípravy: Paličky česneku z obou stran trochu ořízneme, aby došlo k odhalení jednotlivých stroužků. Je důležité vybírat kvalitní česnek, který má všechny stroužky v pořádku…. Read more »
Jedním z nejoblíbenějších hlavních jídel, které můžete díky česneku ochutit je hovězí s omáčkou a knedlíkem na česneku. Pro svou oblíbenost (varianty receptu jste mohli vidět například v pořadu Kluci v akci, u Pohlreicha anebo v Babicových receptech) tady tento recept tak nesmí chybět. K přípravě budete potřebovat: asi půl kila hovězího 2 středně velké cibule 2 paličky česneku na… Read more »