Hovězí na česneku

Hovězí na česnekuJedním z nejoblíbenějších hlavních jídel, které můžete díky česneku ochutit je hovězí s omáčkou a knedlíkem na česneku. Pro svou oblíbenost (varianty receptu jste mohli vidět například v pořadu Kluci v akci, u Pohlreicha anebo v Babicových receptech) tady tento recept tak nesmí chybět. K přípravě budete potřebovat:

  • asi půl kila hovězího
  • 2 středně velké cibule
  • 2 paličky česneku
  • na dochucení: sůl a plnotučná horčice
  • na omáčku: olej, mouka

Nejprve si na oleji zlehka osmažíme cibulku, kterou jsme si předem nakrájeli. Na kostičky také nakrájíme naše omyté hovězí maso.

Jakmilze se začíná cibulka obarvovat, přidáme také kostičky hovězího a necháme ho pomalu opékat na pánvi, případně hrnci. Jakmile začne šťávy ubývat, přidám sůl a horčici na dochucení.

Oloupeme si také česnek a rozmačkaný ho přidáváme k masu. Necháme ještě chvilku smíchat směs (potřeba promíchat hovězí) a poté celou směs podlejeme vodou a dusíme uzavřené asi hodinu.

Po hodině dušení, až je maso pěkně měkké si připravíme (klidně bokem, do jiného hrnce) jíšku (může být i instantní) a přidáme ji k hovězímu. Celé to promícháme a necháme ještě pár minut dojít.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *