Jedním z nejoblíbenějších hlavních jídel, které můžete díky česneku ochutit je hovězí s omáčkou a knedlíkem na česneku. Pro svou oblíbenost (varianty receptu jste mohli vidět například v pořadu Kluci v akci, u Pohlreicha anebo v Babicových receptech) tady tento recept tak nesmí chybět. K přípravě budete potřebovat:
- asi půl kila hovězího
- 2 středně velké cibule
- 2 paličky česneku
- na dochucení: sůl a plnotučná horčice
- na omáčku: olej, mouka
Nejprve si na oleji zlehka osmažíme cibulku, kterou jsme si předem nakrájeli. Na kostičky také nakrájíme naše omyté hovězí maso.
Jakmilze se začíná cibulka obarvovat, přidáme také kostičky hovězího a necháme ho pomalu opékat na pánvi, případně hrnci. Jakmile začne šťávy ubývat, přidám sůl a horčici na dochucení.
Oloupeme si také česnek a rozmačkaný ho přidáváme k masu. Necháme ještě chvilku smíchat směs (potřeba promíchat hovězí) a poté celou směs podlejeme vodou a dusíme uzavřené asi hodinu.
Po hodině dušení, až je maso pěkně měkké si připravíme (klidně bokem, do jiného hrnce) jíšku (může být i instantní) a přidáme ji k hovězímu. Celé to promícháme a necháme ještě pár minut dojít.