Pečený králík na česneku

Pečený králík na česnekuI přesto, že je králičí maso u nás poslední dobou stále méně v oblibě, recept na pečeného králíka na česneku vám umožní připravit si opravdu chutné jídlo, takže vám ani nebude vadit, že je maso z králíka.

K přípravě pokrmu bude potřeba:

  • 1 králík
  • 100 g másla
  • 100 g slaniny
  • asi 6 stroužků česneku
  • 1 celer
  • 100 g petržele (kořen)
  • 2 cibule

Postup přípravy se skládá z několika částí. Nejprve je potřeba si králíka připravit a naložit, pak přichází na řadu příprava zeleniny a nakonec to vše dáme péct.

Postup:

  1. Králíka odblaníme, omyjeme a osušíme, můžeme ho naporcovat. Maso prošpikujeme částí slaniny nakrájené na proužky.
  2. Potom do masa vetřeme česnek utřený se solí a králíka vložíme do pekáčku, přelijeme rozpuštěným máslem, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
  3. Zeleninu a cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů, do pekáče přidáme nakrájenou cibuli,zeleninu a zbylou slaninu, pekáč s králíkem vložíme do trouby a zprudka zapečeme.
  4. Potom snížíme teplotu na 180 stupňů, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme pod poklicí doměkka.
  5. Během pečení maso přeléváme šťávou, obracíme a podléváme vodou.
  6. Když je maso měkké a po píchnutí z něj nevytéká růžová šťáva, sejmeme poklici, dopečeme na barvu a pekáč vyjmeme z trouby.
  7. Maso necháme chvíli odležet, pak můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *